“Glas za jednakost”- Siniša Mali : Više od 100 osoba sa invaliditetom, posle obuka, našlo stalno zaposlenje

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je  na sednici Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom da je 112 ljudi prošlo obuke u organizaciji Grada Beograda i našlo stalno zaposlenje.(Više o tome možete pročitati ovde )

Mali je istakao da Grad Beograd nastavlja sa sprovođenjem odgovorne socijalne politike, posebno prema onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji. On je naglasio da u gradu postoji već 55 semafora sa zvučnim signalom, te da je plan da ih do kraja godine bude još 13.

– Svaka ulica koja se radi ili rekonstruiše imaće zvučne semafore, pa će tako oni biti i u Bulevaru oslobođenja, Ruzveltovoj i na Slaviji. Posebno mi je drago što su udruženja na teritoriji Beograda posvećena i rade sa osobama sa invaliditetom. Njih ima 58, a Grad Beograd finansira njihove aktivnosti sa do sada najviše novca. Time pokazujemo da nam je stalo da se njihov položaj popravi. Imamo jednu aktivnost koja je veoma važna, a to je sport za sve. Opremićemo sve dnevne boravke za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju koje imamo na teritoriji grada kako bi imali mogućnost i da se bave sportom – istakao je Mali.

“Glas za jednakost”

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *