SNS: Da li je Boško Obradović podržao uznemiravanje učenica u školama?

Čačak – Srpska napredna stranka je ogorčena najnovijim skandaloznim i užasnim istupom beskrupuloznog Boška Obradovića, navodi se u saopštenju ove stranke.

U saopštenju SNS dostavljenom medijima se navodi:

Pomenuti nečovek optužio je ministra prosvete gospodina Šarčevića da vrši udar i uvodi vanredno stanje u čačanske škole, a sve zbog smene direktora Medicinske i Prehrambeno-ugostiteljske škole.

Podsećanja radi, Zaštitnik gradjana izdao je preporuku školskim odborima za smenu ova dva direktora, jer nisu preduzeli potrebne mere u cilju zaštite učenica koje su bile žrtve seksualnog uznemiravanja u tim školama. Iz njima znanih razloga adekvatne reakcije škola su izostale, a učenice nisu zaštićene.

Školski odbori navedenih škola su ignorisali preporuku Zaštitnika gradjana i na taj način stali u zaštitu rukovodstva škola. Ministar je isključivo u skladu sa zakonom smenio pomenute direktore i imenovao privremeni organ koji ima mandat najduže 6 meseci , do izbora novog direktora. Uz sve to, jedan od tih direktora ima 67 godina i 40 godina radnog staža, ali odlukama školskog odbora izbegava odlazak u penziju. Potpuno je jasno da ministar ne bi imao potrebu da reaguje da je školski odbor postupio u skladu sa preporukom, savesno i odgovorno.

Koliko je cela situacija neprijatna i ozbiljna govore i izveštaji komisije koja se bavila ovim dogadjajima, a koje ću citirati:

“Učenici su prijavili seksualno zlostavljanje i uznemiravanje od strane nastavnika jer se samozadovoljava na času i komentariše grudi devojčica. Govori učenicama da pomere majicu na dole. Jedna učenica je potvrdila, dok je sedela u prvoj klupi nastavnik je nepristojno gleda u oči i pita je, je l’ ti lepo, jesi li topla, osećaš li da se otvaraš.”

Gest Boška Obradovića je još jedan dokaz da je on zarad političkih interesa spreman na apsolutno sve. Pritom radi se o čoveku koji ima dve ćerke, nema nikakvu empatiju prema devojčicama zrtvama seksualnog nasilja, a spreman je da podrži one koji nisu preduzeli sve da deci pruže adekvatnu zaštitu, samo da bi se obracunao sa političkim protivnicima.

Narodni poslanik i poverenik GrO SNS Čačak, Marko Parezanović