Donacija preduzeća i Opštine Osečina Opštoj bolnici

Opština Osečina i preduzeća „Krušik plastika“, „Vožd“ i „Dal“ donirali su Opštoj bolnici u Valjevu aparate za odeljenje fizikalne rehabilitacije , vredne oko 4 000 evra.

Zahvalanost povodom donacije uputio je direktor Opšte bolnice u Valjevu dr Zoran Djurić.“Hvala svima koji su nam izašli u susret i donirali ove aparate. I ovi aparati su nabavljeni tako što se svaka firma direktno obratila proizvodjaču, kupila aparat, a potom ga donirala nama“, rekao je dr Djurić.
Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju postoji već dugo u valjevskoj bolnici, a parati u ovoj službi vremenom su se u skladu sa mogućnostima obnavljali, ali su po rečima dr Olgice Ranković zbog dugog niza godina korišćenja već pohabani.

„Hvala divnim i humanim ljudima na donaciji. S obzirom na vremena koja su bila teška i nisu bila baš sjajna za nas mi nismo imali baš zadovoljavajući tempo obnove svih aparata. Služba leči pacijente različitih patoloških stanja , pre svega je to centar u kome se leče pacijenti iz oblasti neurologije i reumatologije, ali i nakon povreda i drugih bolesti. Dobili smo sada ova četiri aparata iz oblasti elektroterapije . Svakog dana kroz naš centar prodje oko 150 do 200 pacijenata u dve smene i sa ovim aparatima dobiće značajno kvalitetniju uslugu“, rekla je dr Ranković.
Vrednost donacije je oko 4 000 evra, a u donaciji su podjednako učestvovale Opština Osečina, preduzeća: „Krušik plastika“, „Vožd“ i „Dal“.
„Mi imamo svoj Dom zdravlja kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita, a na bolničko lečenje dolazimo u Valjevo. Kada su se direktor bolnice i dr Ranković meni obratili kao prijatelju za jedan oblik pomoći, ja sam obećao da ćemo uz podršku firmi koje posluju u Osečini pokušati da učinimo najviše što možemo. Ove firme su se odazvale pozivu, a podsetio bih da je prošle godine preduzeće takodje iz Osečine „Podgorina frukt“ doniralo inkubator“, rekao je konferenciji prilikom uručenja aparata predsenik Opštine Osečina Dragan Aleksić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *