Svetski zvaničnici osuđuju napad u Barseloni

Povodom terorističkog napada u Barseloni svetski zvaničnici su uputili izraze saučešća i ponovo pozvali na zajedničku borbu protiv terorizma.

Američki predsednik Donald Tramp je saopštio da su SAD spremne da pomognu španskim vlastima nakon, kako je rekao, terorističkog napada u Barseloni.

“SAD osuđuju teroristički napad u Barseloni i mi ćemo učiniti štagod je neophodno da pomognemo”, naveo je Tramp na Tviteru, prenosi Rojters.

“Budite jaki i čvrsti, volimo vas!” napisao je Tramp, prenosi Tanjug.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće španskom kralju.

“Osuđujemo ovaj okrutan i ciničan zločin protiv civila. Ono što se dogodilo još jednom potvrđuje potrebu za ujedinjenjem napora celog sveta u beskompromisnoj borbi protiv sila terora”, naveo je Putin.

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je večeras “solidarnost Francuske sa žrtvama tragičnog napada u Barseloni”, prenosi Beta.

“Sve moje misli upućene su žrtvama tragičnog napada u Barseloni. Ostajemo ujedinjeni i odlučni”, napisao je Makron na Tviteru.

Ministar spoljnih poslova Žan Iv le Drijan i državna seretarka za evropske poslove Natali Luazo su izrazili “solidarnost sa žrtvama kao i sa španskim vlastima i narodom”.

Britanska premijerka Tereza Mej je izjavila da je njena zemlja “solidarna sa Španijom protiv terorizma” posle današnjeg napada u Barseloni.

“Moje misli su sa žrtvama užasnog napada u Barseloni i sa hitnim službama (…). Velika Britanija je solidarna sa Španijom protiv terorizma”, napisala je Tereza Mej na Tviteru.

Nemačka vlada osudila je večeras napad u Barseloni.

“Naše misli su sa žrtvama gnusnog napada u Barseloni. Izražavamo solidarnost i prijateljstvo Špancima”, naveo je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja izrazio je večeras “veliku zabrinutost” zbog napada u Barseloni i pomolio se za žrtve, prenela je agencija Frans pres.

“Papa Franja je izrazio saučeće porodicama poginulih i sa velikom pažnjom prati razvoj događaja u Barseloni”, saopštio je Vatikan.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *