Čović: Vučić 7. i 8. septembra u poseti BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u službenoj poseti BiH, 7. i 8. septembra, najavio je predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović.

“Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na naš poziv, u službenoj poseti BiH 7. i 8. septembra 2017”, objavio je Čović na svom Tviter nalogu.

Predsednik Vučić rekao je ranije da se radi na njegovoj poseti BiH, a na poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH, te da je uvek raspoložen za razgovore u Sarajevu, jer je to, ocenio je, prilika da se reafirmiše politika mira i stabilnosti i dobrih odnosa.

“Za mene je ovo prilika da reafirmišemo politiku mira i stabilnosti, dobrih odnosa, jer čini mi se da je to jedna od stvari koju moramo da uradimo na najbolji mogući način da bismo stablnost i mir mogli da sačuvamo”, rekao je Vučić novinarima tokom vikenda.

Čović je ranije rekao da bi krajem avgusta ili početkom septembra BiH trebalo da posete predsednik Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a da bi se posle moglo razgovarati i o trilateralnom sastanku.

“Svrha ovih susreta je da se BiH, ponovo, na jedan pozitivan način stavi u središte njihovih zanimanja, kao i da se razgovara o svim otvorenim pitanjima od značaja za sve tri zemlje”, rekao je Čović u intervjuu za Večernji list, izdanje za BiH.

On je tada ocenio da poseta Vučića BiH ima posebnu težinu, jer se u prethodnom periodu jako dugo dogovarala i poseta prethodnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Poseta Sarajevu Tomislava Nikolića je više puta bila najavljivana, ali nikada nije realizovana.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *