Radovi na Brankovom mostu, apel sugrađanima da budu strpljivi

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović kaže za RTS da su radovi na Brankovom mostu počeli danas zatvaranjem dve uzvodne trake od Novog Beograda ka centru grada. Dodaje da su radovi vredni više od 200 miliona dinara.

Leva, brža traka namenjena je za autobuse i taksi-vozila, a traka u obrnutom smeru će biti za vozila koja idu od Novog Beograda ka gradu, pojasnio je Mladenović.

Prema njegovim rečima, menjaju se čelične konzole na pešačkoj stazi, što je komplikovan proces i da nije na ovaj način preusmeren saobraćaj, radovi bi trajali dve sezone.

“Podsetiću da se na rekonstrukciju pešačkih i biciklističkih staza čekalo skoro 10 godina i nadam se da će ceo posao biti završen što pre. Radovi su vredni više od 200 miliona dinara i vrlo je važno da se taj posao uradi jer, podsetiću, Brankov most je izgrađen 1956. godine na temeljima starog mosta, a novi deo mosta je napravljen dvadesetak godina kasnije. Od tada nije rađena detaljna rekonstrukcija, naročito čeličnih konzola koje se u međuvremenu potpuno propale, zbog čega je pešacima bilo onemogućeno da prolaze jednom stranom mosta”, rekao je Mladenović.

On je zamolio sugrađane za strpljenje i naglasio da će ta strana mosta noću biti potpuno zatvorena kako bi se radovi što brže odvijali.

Govoreći o rekonstrukciji Ruzveltove ulice, zamenik gradonačelnika istakao je da je u toku treća faza radova.

“Radove smo započeli od Bogoslovije i Ulice Mije Kovačevića, a sada je na redu deo od Kraljice Marije do Bulevara. Ruzveltova takođe nije rađena od devedesetih godina, kao ni Bulevar oslobođenja, koji nije rekonstruisan od osamdesetih”, podsetio je Mladenović.

“U Bulevaru oslobođenja završena je leva strana i puštena je u saobraćaj, a sada se radi desna strana. Na Slaviji su napravljeni koridori iz Nemanjine u Bulevar oslobođenja, kao i iz Makenzijeve u Kralja Milana. Radi se i na zameni kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici kralja Milana i očekujemo da ti radovi za nekoliko dana budu završeni, tako da će i trenutna gužva na Slaviji biti manja”, istakao je Mladenović.

Rok za završetak radove na Slaviji je oktobar, ali očekujemo da radovi budu završeni brže od najavljenog roka”, kaže Mladenović.

Prema njegovoj oceni, Slavija će dobiti novi izgled sređivanjem kolovoznih traka, novim parkom i fontanom dobićemo trg koji će biti jedan od simbola Beograda.

“Izmenom režima rada semafora u sporednim ulicama doprinećemo da gužve budu manje i da ne bude većih zastoja”, smatra Mladenović.

“Zato sugrađane molimo za razumevanje i strpljenje tokom trajanja radova, apelujemo na njih da se o svim promenama režima saobraćaja informišu preko sajta ‘Beokom servisa’, a mi ćemo nastojati da u saradnji sa svim nadležnim režim saobraćaja bude organizovan tako da gužve budu što manje. Svi ovi radovi decenijama su čekali da budu konačno realizovani, ali će zato po njihovom okončanju Beograd dobiti reprezentativan izgled kojim ćemo moći da se ponosimo”, poručio je Andreja Mladenović.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *