Španovićeva na Tviteru: Nepravda, zlato moje kad-tad

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je da je nepravedno ostala bez zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu. Španovićeva je na svojim profilima na Fejsbuku i Tviteru objavila da je uverena da joj u budućnosti neće izmaći svetsko zlato, uz postavljenu sliku na kojoj se vidi kako ju je broj koštao velikog uspeha.

“Nepravda. Iz Srbije. Znam da je zlato moje, kad-tad”, napisala je Španović.

Neverovatnim raspletom Španovićeva je ostala bez medalje, u šestoj seriji imala je skok za zlato, ali joj se odlepio broj prilikom skoka i ostavio trag u pesku, pa je završila takmičenje na rezultatu iz druge serije 6,96 metara, na samo centimetar od bronze.

Atletski savez Srbije odmah je upitio žalbu na odluku, ali je ona kasnije odbijena, što je izazvalo žustru reakciju prvog čoveka srpske atletike Veselina Jevrosimovića.

“Sramotno suđenje ženskog skoka u dalj na SP u Londonu. Odluka je doneta isključivo na osnovu video snimka. Ivana je za nas svetska šampionka”, objavio je na Tviteru Jevrosimović.

Zlatna medalja pripala je Amerikanki Britni Ris (7,02 metara), srebro Ruskinji Dariji Klišinoj (7,00), a bronza Tijani Bartoleti iz SAD (6,97).

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *