Kišni predah i pad temperature, od sutra opet tropski dani

Posle višednevnih visokih temperatura u Srbiju je stiglo osveženje praćeno padom temperature. Kiša je na severu i zapadu zemlje spustila temperaturu za više od 10 stepeni, a na jugu i istoku je svežije u proseku pet stepeni. Nevreme na Zlatiboru i u Kolubarskom okrugu. Od sutra ponovo tropski dani.

Kratko nevreme pogodilo je sinoć Zlatibor i Kolubarski okrug. Vetar je obarao stabla u Bajinoj Bašti. Sitan grad je padao u opštini Ub, kao i na severu Bačke i Banata. Kiša i pljuskovi osvežili su i glavni grad.

Prema prognozi metorologa, danas će u severnim, centralnim i zapadnim krajevima Srbije biti osetno svežije uz postepeno razvedravanje.

Na jugu i istoku duži sunčani intervali, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom posle podne mogući su uglavnom u planinskim predelima.

Duvaće umeren, ponegde i jak severozapadni vetar. Najviša temperatura od 26 stepeni na severu i zapadu do 34 na jugu i istoku. U Beogradu 28 stepeni.

Posle višednevnih visokih temperatura, osveženje je stiglo i u region – u Sarajevu je bio pljusak, u Zagrebu kiša, Sloveniju je pogodio grad. Veliko nevreme uz jaku kišu i grad, pogodilo je područje Bugojna.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *