Vučić obilazi radove na rekonstrukciji škola u Pirotu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je dvodnevnu posetu Nišavskom okrugu obilaskom radova na rekonstrukciji Osnovne škole “8. septembrar”.

Na Osnovnoj školi “8. septembar”, ispred koje su predsednika Vučića dočekali brojni građani, izvode se radovi na fasadi i unutrašnjosti škole.

Prema rečima direktorke Olgice Najdanović, rekonstruiše se skoro sve – krov, fasada, električne instalacije, izvode se unutrašnji radovi, renovira se i svlačionica koja je poslednji put adaptirana 1974. godine, a radi se i osvetljenje.

Direktorka očekuje da će unutrašnji radovi biti završeni do početka nove školske godine.

Pored toga, radi se i rekonstrukcija dvorišta ispred škole, kaže Najdanović, a sve to će mnogo značiti za učenike budući da će imati lepši ambijent za učenje i boravak u školi.

Osnovna škola ima 1.182 učenika, u matičnoj školi ima 38 odeljenja, kao i 14 isturenih.

Predsednik će nakon osmoletke “8. septembra” posetiti i Školu za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost”, gde se takođe izvode radovi na fasadi i unutrašnjosti škole.

Budući da tu školu pohađaju i osobe sa smetnjama u razvoju, biće uređena i rampa koja će olakšati prilaz osobama sa invaliditetom.

Sa predsednikom je radove na obnovi škola obišao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Vučić će posetu Nišavskom okrugu završiti obilaskom fabrike Leoni u Nišu gde će početi prva faza proizvodnje.

Reč je o investiciji nemačkog proizvođača kablova, vrednoj 22 miliona evra.

Fabrika u prvoj fazi ima 15.000 kvadratnih metara, dok će po završetku svih radova imati 25.000 kvadratnih metara i zapošljavati 2.200 radnika.

Predsednik je sinoć u Dimitrovgradu kazao i da će istočni i južni krak Koridora 10 biti završeni do iduće sezone i izrazio očekivanje da će Srbija imati bolje puteve nego što postoje na zapadu i istoku.

On je nakon obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10, kazao da će ta deonica biti završena do kraja godine, izuzev tunela Bancarevo, gde će radovi potrajati nakon toga još tri do četiri meseca.

Istakao je da će Srbija izgraditi i obnoviti autoputnu infrastrukturu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *