Novak gotovo sigurno propušta Ju-Es open

Lekar teniske reprezentacije Srbije i ortopedski hirurg Zdeslav Milinković izjavio je da nakon analize Đokovićeve povrede, najbolji srpski teniser 99 posto neće učestvovati na Ju-Es openu, kao i da su pod znakom pitanja njegovi dalji nastupi u 2017. godini.

“Novak Đoković 99 odsto neće ove godine igrati Ju-Es open, ni u polufinalu Dejvis kupa u Lilu protiv Francuske, a da li će se pojaviti na ostalim turnirima do kraja sezone – još se ne zna, odnosno znaće se tek posle narednih pregleda povređenog lakta. On mora na mirovanje od šest do 12 nedelja”, izjavio je Zdeslav Milinković, lekar reprezentacije i ortopedski hirurg za Sportski žurnal.

“Na sledećem pregledu će se znati da li ova procena ostaje ili se menja. U tom periodu neće smeti da trenira sa reketom, ali će smeti da radi ostale segmente, kao što je kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije”, dodao je Milinković.

Lekar teniske reprezentacije izavio je da je Novak izvršio preglede lakta kako kod svetskih tako i kod srpskih stručnjaka pa između ostalog i kod njega.

“Simptomi se smiruju, bio je kod specijalista u Torontu, na dodatnim ispitivanjima. Konsultovao se i sa naše stručnjake, naravno i mene jer smo mi odlični prijatelji. Sada je važno mirovanje uz različite vrste procedura koje mogu da utiču na oporavak i smirivanje tegoba. Operacija ostaje krajnja opcija. Ima koštanu modricu zbog preteranog igranja. Nije dovoljno pauzirao, Novak je takav, stisne zube i igra i pored ozbiljne povrede. To je za mene kao njegovog prijatelja uvek bila velika briga”, rekao je Milinković.

Sve dileme oko pauze i njenog trajanja, Novak će otkriti u toku nedelje na konferenciji za medije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *