SNS: Dr Radojević se ne pridržava Hipokratove zakletve

Gradska organizacija SNS u Čačku oglasila se saopštenjem za javnost povodom navoda koje je na konferenciji za medije izneo dr Aleksandar Radojević.

Saopštenje SNS prenosimo u celosti:

Poslednja izjava za medije dr Aleksandra Radojevića, lekara koji bi po vokaciji trebalo da bude humanista i brine o zdravlju ljudi, dovodi u sumnju koliko se on u svojim javnim nastupima pridržava Hipokratove zakletve i da li je dostojan da obavlja posao kojim se bavi, ni jednog trenutka ne dovodeći u sumnju njegovu stručnost, već moralni kredibilitet.

Radojević je od ranije poznat kao neko ko voli da kritikuje i pljuje po kolegama, ali je svojom nedavnom izjavom na konferenciji za novinare prevršio svaku meru. Njemu izgleda nije bitno što je neko sa 2 – 3 kilograma papira snažno pogođen u glavu, u predelu oka, niti su mu bitni nalazi troje njegovih kolega. Izgleda da se on od lekara lako pretvara u političara i pridružuje orkestriranoj tvrdnji kao se, tobože, 5. jula u sali Skupštine grada nije desilo ništa strašno. Ne daj Bože da je bilo ko iz vladajuće koalicije digao ruku na koga iz opozicije, to bi u najmanju ruku bio povod za revoluciju. Ovako, to što se neko poneo krajnje divljački i nekontrolisano, nije nikakav problem, a pojedinci kao da žale što predsednik Skupštine Igor Trifunović nije teže povređen. Da nije nosio naočare, pitanje je kakve bi povrede pretrpelo njegovo oko, ali to Radojeviću i njemu sličnima nije važno.

U nizu izjava opozicionih lidera, iznetih na sinhronizovano održanim konferencijama za novinare, ističe se kako je tekst novog Poslovnika o radu protivzakonit i protivustavan, pozivajući se na odredbe koje su doslovno i bukvalno prenete iz prethodnog poslovnika, koji je na snazi bio 9 godina i niko se nije setio da ga ospori. Laž je da su usvojenim izmenama ukinuta bilo kakva stečena prava i slobode odbornicima, već su neke stvari precizirane, konkretizovane i pokušano je da se izbegne mogućnost konstantne opstrukcije rada lokalnog parlamenta, što je jedini i isključivi cilj čačanske opozicije, koja niti ima program niti ima ideje da bilo šta pokrene u pozitivnom smeru. Uostalom, prvi investitori u grad Čačak dovedeni su upravo u vreme prethodne vlasti, kada je u njoj participirala Srpska napredna stranka, pre toga ni jedan.

Kada je reč o apelu da se Poslovnik o radu usvoji konsenzusom, oni koji su učestvovali u pregovorima sa opozicijom na tu temu, mogli su se na prvom koraku uveriti da je to nemoguća misija, pošto su predlozi Dveri bili sve samo ne konstruktivni. Sa time su se generalno složili predstavnici Nove Srbije i GG “Za napredniji Čačak”, sa kojima je postignut kakav – takav dogovor i čiji su predlozi bili prihvaćeni, ali sa Aleksandrom Tanaskovićem nije bilo moguće postići dogovor ni oko čega.