Ubici iz Rakovice određen pritvor

Viši sudu u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Marku Nikoliću, koji je u sredu brutalno ubio bivšu suprugu i četvorogodišnjeg sina ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Nikolić se prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, a nakon toga je tužilaštvo protiv njega pokrenulo istragu za krivično delo teško ubistvo i predložilo da mu se odredi pritvor.

Portparolka Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je u celosti usvojio predlog Višeg javnog tužioca i odredio mu pritvor do 30 dana.

“Pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela za koje se tereti, a koji su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka”, napomenula je Stankovićeva.

Protiv tog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Za delo za koje se tereti zaprećana je najteža kazna – do 40 godina zatvora.

Nikolić je u sredu posle 15 časova naočigled brojnih prolaznika ubio ženu izbovši je nožem, dok je svoje četvorogodišnje dete zadavio i tom prilikom teško nožem povredio troje radnika Centra za socijalni rad i jednog prolaznika, koji su pokušali da zaustave nasilje.

Napadača su najpre savladala dvojica komunalnih policajaca, a zatim je uhapšen.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *