Neci hitno potrebna pomoć za lečenje u Parizu

U septembru bi trebalo da krene u prvi razred. Nažalost, Nemanja Damčević iz Beograda raspust pred polazak u školu provodi u bolnici i kod lekara. Njegovi roditelji bitku protiv tumora na mozgu ne mogu da dobiju sami i neophodna im je pomoć dobrih ljudi kako bi uspeli da prikupe novac za lečenje u inostranstvu. “Svim silama za Necu perecu” naziv je humanitarne akcije koju su pokrenuli Nemanjin vrtić, njegovi drugari i organizacija “Čuvari parka”, a koja se prethodnih dana proširila po celom Beogardu, i koju su podržale i mnoge poznate ličnosti.

“Nakon naizged bezazlenog odlaska kod oftamologa, zatim neurologa i urađene magnetne rezonance, Nemanji je otkriven maligni tumor na mozgu. Početkom juna je operisan, a prema mišljenju lekara, zračenje i hemioterapija su neophodni. Nemanji vreme nije saveznik, i hitno mu je potreban odlazak u kliniku u Parizu koja ima najbolja iskustva i rezultate u lečenju tumora – Medulloblastoma” – tako je glasio poziv koji je Necina majka uputila svim ljudima dobre volje, a koji prethodnih dana prenose mnogi mediji i portali.

Da pomognu, najpre su se odazvali Necini drugari iz vrtića “Mića i Aćim”, a organizovana je i humanitarna prodajna izložba u Necinom kraju. Njegovi drugari su doneli i prodavali omiljene igračke.

“Skupljamo za našeg druga Nemanju da ozdravi… Mogu sve cene”, kažu njegovi drugari.

Organizatorka akcije Svetlana Kunijević kaže da je cilj da Neca na vreme ode na lečenje, a onda da se vrati i ponovo igra sa drugarima, i bude veseo i nasmejan..

Roditelji bi u ponedeljak trebalo da dobiju fakturu iz klinike u Parizu, kada će se znati i koliko će tačno koštati Nemanjino lečenje, a do petog jula Klinici moraju da uplate određenu početnu sumu, kako bi lečenje moglo i da otpočne. Vremena za gubljenje nema.

“Roditelji moraju da gledaju šta je najbolje za njihovo dete, da u sekundama izaberu ono što će doneti najbolji kvalitet. Postoji set pravila i kada pričamo o RFZO i kada pričamo o budžetskom fondu, ali nekada život ne može da se ukalupi u ta pravila. Ovo je situacija u kojoj nečiji život zavisi od dobre volje drugih ljudi”, kaže Davor Duboka iz Nacionlne organizacije za retke bolesti.

Otvoren je i humanitarni SMS broj. Da pomognete Neci, ukucajte broj 329 i pošaljite na 3030. Novac možete uplatiti i na žiro račun.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *