NESVAKIDAŠNJI INCIDENT U VRANJU: PAUK ODNEO KOLA HITNE POMOĆI DOK SU DOKTORI SPAŠAVALI PACIJENTU ŽIVOT!

Još uvek se ne stišavaju strasti nakon što je obelodanjeno da je ambulantno vozilo uklonjeno zbog nepropisnog parkiranja, dok je medicinsko osoblje bilo u hitnoj intervenciji.

Incident se dogodio tokom proteklog vikenda u centru grada, u slepoj ulici u Vranju, koja od ulice 29. novembra vodi ka garažama bloka Pošta – banka.

Dok je osoblje privatne ambulante “Medika” ukazivala pomoć pacijentkinji u teškom zdravstvenom stanju, “pauk” vozilo Parking servisa je uklonilo njihovo vozilo, nepropisno parkirano ispred ulaza u zgradu.

Parking servis je priložio dokaze i u svom saopštenju se pozvao na poštovanje zakona i propisa, navodeći da je u ovom slučaju postupano po nalogu saobraćajne policije.

Da na uklanjanje sanitetskih vozila ova gradska služba ima pravo, OK Radiju je potvrdila i Policijska uprava (PU) u Vranju.

– Na osnovu člana 54. Pravilnika o načinu vršenja kontrole i neposrednog regulisanja saobraćaja na putevima, policijski službenik koji u kontroli saobraćaja zatekne nepropisno zaustavljeno ili parkirano vozilo, koje se neposredno koristi za prevoz opasnih materija, oružja, novca, hartija od vrednosti, plemenitih metala i drugih dragocenosti, kulturnih dobara, kao i vozila hitne medicinske pomoći, vatrogasnih i drugih spasilačkih službi, dopustiće da vozilo ostane na tom mestu, a po potrebi će, u cilju normalnog odvijanja saobraćaja, izvršiti neposredno regulisanje saobraćaja.

– Dopuštanje vozilu da ostane na tom mestu, odnosno neposredno regulisanje saobraćaja, traje za vreme dok traje aktivnost iz prethodnog stava ovog člana, kojom se zadovoljavaju javne potrebe, a najduže 15 minuta, pri čemu vozač za to vreme ne sme da napušta vozilo – stoji u saopštenju PU Vranje.

Vlasnica ambulante “Medika” Olivera Đorđević ne spori da zakon mora da se poštuje, ali ističe i da humanost ne bi trebalo da bude žrtva propisa.

– Zalažem se za poštovanje zakona i nije sporno što sam za “ozbiljan prekršaj” kažnjena. Međutim, u trenutku dok su mi nadležne službe paukom odnosile službeni automobil, spašavala sam ljudski život.

– Da li je kazna vredna toga? Za mene nije, jer ljudski život je svetinja. No, najteže je biti čovek. Razmislite o tome, a kad se već pozivate na zakon nemojte biti selektivni.

– I još nešto, zahvalnost porodice pacijentkinje kojoj sam pružala medicinsku pomoć, za mene je najveća nagrada – kaže u svom komentaru čitavog slučaja Olivera Đorđević, vlasnica ambulante “Medis”.

 

Redakcija Info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *