BARANJA PUNA PIJANIH BICIKLISTA: MUŠKARCU ZABELEŽENO 4,11 PROMILA ALKOHOLA U KRVI DOK JE VOZIO U POPODNEVNIM ČASOVIMA!

Hrvatska policija je u Baranji u saobraćaju zatekla je još jednog, neslavnog, pijanog rekordera.Bicikl koji je vozio 39-godišnjak nekontrolisano je “plesao” po putu, pa su ga policajci, verujući da je vozač pijan, zaustavili.

Uprkos činjenici da su bili prepodnevni sati, alko-test je pokazao da 39-godišnjak u krvi ima neverovatnih 4,11 promila alkohola u krvi, piše Glas Slavonije.

Videvši u kakvom je komatoznom stanju od viška maligana, policajci su procenili da postoji opravdana sumnja da će 39-godišnjak nastaviti da vozi bicikl. Zbog toga su ga odveli u posebnu prostoriju policijske stanice na trežnjenje. Kada postane svestan stanja oko sebe, 39-godišnjak će se suočiti s prekršajnom prijavom i posetom prekršajnom sudiji.

 

Baranja je prema svemu sudeći “plodno tlo”za bicikliste – alkoholičare. I dalje neslavno prvo mesto na lestvici najpijanijih drži sada 52-godišnji biciklista, koji je početkom decembra 2015. godine uhapšen u Jagodnjaku. Alkotest je pokazao da je u krvi imao nezamislivih 5,32 promila alkohola. U Beljevini je početkom aprila ove godine, u visokom stepenu alkoholiziranosti – sa 4,38 promila alkohola u krvi, zatečen 53-godišnjak. Ovaj biciklista je na ravnom delu puta pao nakon krivudanja i povredio se.

Podsetimo, s više od četiri promila alkohola u krvi već su mogući koma i smrt. Iznad 3,5 promila takođe je moguća koma, a samo stanje jednako je hirurškoj anesteziji. Iznad tri promila alkohola u krvi osoba ne shvata gde se nalazi. Može doći do nagle nesvestice i težeg buđenja iz tog stanja. Iznad 2,5 promila alkohola u organizmu može izazvati ozbiljne smetnje u svim mentalnim, fizičkim i čulnim funkcijama. Povećan je i rizik od gušenja pri povraćanju i povreda u padu ili drugoj vrsti nesreće, prenosi Glas Slavonije.

 

Redakcija Info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *