Bratislav Gašić zvanično postavljen za šefa BIA

Vlada Srbije izabrala je danas Bratislava Gašića za direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA), prenosi BLIC.

Gašić je izabran na sednici kojom je poslednji put predsedavao premijer Aleksandar Vučić, koji će u sredu položiti zakletvu i preuzeti dužnost predsednika Srbije.

Gašić je prošle nedelje zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci i funkciju u Predsedništvu SNS, zbog najave da će biti izabran za šefa BIA.

On je izjavio da je funkcija koju će preuzeti za njega veliki izazov i odgovornost, kao i da mu je velika čast da služi svojoj zemlji.

Gašić je rekao da će jedan od prvih zadataka na tom mestu biti jače povezivanje svih bezbednosnih službi, odnosno BIA sa Vojno-bezbednosnom i Vojno-obaveštajnom službom.

– Zadatak je da se aspekt komunikacija podigne na viši nivo. Ne kažem da on nije dobar ali može biti i bolji – rekao je Gašić.

 

Bečić: Gašić ima veliko iskustvo, unaprediće službu

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić pozdravio je danas izbor Bratislava Gašića za direktora BIA, navodeći da je on čovek velikog iskustva u sektoru bezbednosti i odbrane.

Bečić kaže da je njegov doskorašnji stranački kolega “čovek zavidnih organizacionih sposobnosti, vredan, posvećen i odan svojoj otadžbini i njenim građanima”, i da očekuje da će imati kvalitetnu saradnju sa Odborom u interesu bezbednosti Srbije i njenih građana.

Jaka politička figura

– Kao jaka politička figura biće veoma sposoban da se na političkom nivou snažno zalaže kako za interese službe i njen efikasan rad, ali i tehnološku i svaku drugu podršku tako i za nacionalne interese u procesu reforme službe skopčane sa nastavkom evropskih integracija – naveo je Bečić.

On smatra i da će Gašić doprineti boljoj koordinaciji sa vojnim službama bezbednosti i Ministarstvom unutrašnjih poslova, kvalitetnoj saradnji i koordinaciji bezbednosnog sektora sa predsednikom Srbije.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *