VATROGASCIMA URUČENE NAGRADE ZA HRABROST I OSVARENE REZULTATE

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, na svečanosti u Skupštini grada Beograda juče je uručeno priznanje „Svetislav Stojanović“ za iskazanu hrabrost i izuzetne rezultate ostvarene u oblasti zaštite od požara.Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković čestitajući nagrađenima, istakla je da je hrabre i odvažne vatrogasce, koji su svesno ignorisali strah, prepreke i opasnosti, vodio samo jedan cilj – da spasu živote.

„Posao vatrogasaca uvek znači rizik, pa čak i kod najjednostvanijih intervencija. Zato je ova profesija jedna od najtežih i najodgovornijih. Čestitam našim herojima na nagradama i želim im puno uspeha, ali i sreće u daljem radu“, naglasila je državni sekretar Ministarstva.Pripadniku Vatrogasno spasilačke čete Zemun Zoranu Zareviću nagrada je uručena za iskazanu stručnost i hrabrost prilikom gašenja požara u Ulici Otona Župančića u Beogradu, marta 2016. godine, kada je iz vatrene stihije spasao i evakuisao stariju ženu.

Zarević je u Vatrogasno-spasilačkoj četi Zemun zaposlen od 2005. godine, a za iskazanu hrabrost i uspešno obavljene zadatke više puta je nagrađivan.

Nagrade „Svetislav Stojanović“, za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti zaštite od požara, spasavanju lica i imovine ugrožene požarom, eksplozijama, akcidentima sa opasnim materijama, elementarnim i drugim nepogodam dodeljena je i Vatrogasno – spasilačkom bataljonu Zvezdara.Pripadnici ovog bataljona tokom prošle godine u 1229 intervnecija spasili su i evakuisali 182 osobe.

Od značajnih intervencija Vatrogasno – spasilačkog bataljona Zvezdara izdavajaju se gašenje požara u stambenoj zgradi u Ulici Svetozara Markovića, u potkrovlju na Gundulićevom vencu, magacinskom delu hotela „Metropol“, a pripadnici ove jedinice značajan doprinos dali su i edukaciji najmlađih na temu zaštite od požara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Redakcija info24.rs

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *