“ZLATNA GRANA SRPSKE PRIVREDE”-Moto 43.Međunarodnog sajma građevinarstva

„Zlatna grana srpske privrede“ moto je 43. Međunarodnog sajma građevinarstva, koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije održava od 19. do 23. aprila.Vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope, sa preko 550 izlagača iz 30 zemalja, održava se u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma. Generalni sponzor manifestacije je bugarska kompanija Profilink, a ponosni prijatelj manifestacije – Supporta interior doors.

Pošto je građevinska industrija jedan je od glavnih pokretača privrede Srbije, razvoj ove privredne grane duže od četiri decenije afirmiše i SEEBBE kao istaknutu međunarodnu manifestaciju, ali i kao zaštitni znak Beograda i Srbije.

I ove godina na Sajmu će biti predstavljeni svi segmenti građevinske industrije, biće afirmisana građevinska struka, a okupiće se i eksperti različitih profila: arhitekte, projektanti, izvođači radova i proizvođači građevinskih mašina, materijala i opreme.

Akteri građevinske industrije predstaviće svoju savremenu produkciju: istraživanje i projektovanje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju, građevinske mašine, uređaje, materijale i alate, informacione tehnologije, najsavremenije sisteme gradnje, opremanje objekata i enterijera.Izlagački program obuhvata i inženjering, rekonstrukciju, mašine za obradu stakla, mašine za obradu profila za stolariju, najmoderniju građevinsku mehanizaciju, kompjuterske softvere u građevinarstvu, mašine i uređaje za industriju građevinskih materijala, najnovije materijale, uređaje za klimatizaciju i grejanje, montažne objekte.

U okviru Sajma građevinarstva održava se i 9. Međunarodni sajam kamena – STONE EXPO SERBIA, najveći međunarodni sajam prirodnog kamena i prateće industrije. Manifestacija okupljaprofesionalce iz industrije kamena iz više od 20 zemalja – arhitekte, dizajnere, predstavnike sektora građevinarstva, urbanizma, državne i privatne investitore. Među stalnim izlagačima su vodeće domaće i međunarodne kompanije koje se bave istraživanjem, eksploatacijom i preradom kamena, proizvodnjom mašina, alata i opreme za eksploataciju, preradu, zaštitu i restauraciju kamena.

U okviru Sajma kamena biće organizovana radionica „Mozaici i skulpture u kamenu“, predavanje „Kamen u arhitekturi i imetnosti“ kao i izložba „KAMENistrip“, organizovana u partnerstvu sa Udruženjem stripskih umetnika Srbije.

Manifestacija je ove godine okupila vodeće kompanije građevinske industrije iz Srbije i regiona – Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, kao i kompanije iz ostalih delova sveta – Austrije, Bugarske, Česke Rupublike, Italije, Kine, Španije, Portugalije, Švajcarske, Švedske, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Ukrajine, Turske, Južne Koreje, Indije… Prvi put na Sajmu građevinarstva organizovano nastupa Privredna komora Austrije.

Nacionalne izložbe, na kojima izlagači zajedno predstavljaju privredu i građevinarstvo svoje zemlje, sve češća su forma promovisanja, a ove godine organizuju ih privrednici iz Turske, Kine, Češke i Hrvatske.

U godini značajnog jubileja – 80 godina uspešnog rada i poslovanja Beogradskog sajma, u hali 4 biće organizovana izložba “80 godina Beogradskog sajma”. Tema izložbe je retrospektiva procesa – “Od Društva za priređivanje sajmova i izložbi u Beogradu do modernog sajamsko-kongresnog kompleksa – građevinarstvo koje je pisalo istoriju”. Posetioci će moći da vide dve makete – Starog sajmišta i interaktivnu maketu sadašnjeg sajamskog kompleksa, kao i mnoštvo fotografija, plakata, nagrađenih radova…

Prvog dana Sajma, u okviru programa “Dan mladih”, predstaviće se učenici srednjih građevinskih i stručnih škola iz Srbije. Održaće se i takmičenje “Igre bez granica” u rukovođenju građevinskom mehanizacijom i simulatorima, što će biti atraktivno i za učesnike i za posetioce.

U okviru predstavljanja fakulteta i visokih škola nastupiće: Građevinski fakultet UB, Arhitektonski fakultet UB, Visoka građevinsko geodetska škola UB, IACES – studentska organizacija Građevinskog fakulteta i Fond ERAZMUS.Radno vreme manifestacije od srede, 19. aprila do subote, 22. aprila je od 10 do 19 časova, a u nedelju, 23. aprila – na dan zatvaranja, Sajam će biti otvoren od 10 do 17 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, dok je cena ulaznica za grupne posete 200 dinara.

Uz đačku knjižicu i indeks ulaznice za đake i studente koštaju 100 dinara.

Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

Redakcija info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *