“Dragi moj lažljivče” premijerno gostovanje u Narodnom pozorištu u Beogradu

Predstava Srpskog narodnog pozorišta i Kulturnog centra iz Sremskih Karlovaca Dragi moj lažljivče po tekstu Džeroma Kiltija, režiji Tibora Vajde, biće izvedena 19. aprila 2017. godine, na Sceni „Raša Plaović“ ( 20.30) Narodnog pozorišta u Beogradu, u okviru razmene predstava, kada će na sceni „Pera Dobrinović“ biti izveden Henri Šesti V. Šekspira u režiji Nikite Milivojevića.

Delo Dragi moj lažljivče je nastalo na osnovu četrdesetogodišnje prepiske čuvenog irskog pisca britkog pera DŽordža Bernarda Šoa (1856–1950) i najsjajnije zvezde londonskih pozorišta glumice Patrik Kembel (1865–1940) i predstavlja nežnu priču o odnosu dva bića koja se ostvaruju zajedno.

Po rečima reditelja, ovo je „predstava za one koji razmišljaju, one koji umeju da osećaju i koji znaju šta je katarza.” Igraju: Gordana Đurđević Dimić u ulozi Pat Kembel i Miodrag Petrović u ulozi Bernarda Šoa.

Dragi moj lažljivče je premijerno izvedena 20. decembra 2014. godine i izvođena više od 20 puta na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta i gostovanjima.

Kao radio-drama Radio Novog Sada Dragi moj lažljivče, u režiji Tibora Vajde, predstavljala je Radio televiziju Vojvodine na Festivalu radio-drama u Engleskoj 25. februara 2016. godine, osvojivši 1. mesto u kategoriji publike.

Redakcija info24.rs