MINISTARSTVO PRIVREDE IZVOJILO 140 MILIONA DINARA ZA UNAPREĐENJE INFRASTUKTURE GRADOVA U SRBIJI

Ministarstvo privrede je odlučilo da sa 139,9 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava koje žele da unaprede infrastrukturu, da ulažu u industrijske i poslovne zona, inkubatore i klastere, da obnavljaju braunfild lokacije, kao i da razvijaju saobraćajnu i komunalnu infrastrukture.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je odluka doneta nakon sprovedenog javnog poziva, te da se podrška za pripremu projektno-tehničke dokumentacije realizuje u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017.

U zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, objašnjavaju oni, sufinansiraju se u određenom procentu ukupni troškovi izrade dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da sami plate preostalu vrednost.

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova i 30 opština: Pirot, Vranje, Zrenjanin, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Leskovac, Novi Pazar, Užice i Beograd.

Među opstinama su Lazarevac, Alibunar, Babušnica, Bajina Bašta, Bojnik, Boljevac, Vladičin Han, Žabalj, Žabari, Žitište, Knjaževac, Kosjerić, Kuršumlija, Lebane, Lučani, Ljig, Medveđa, Merošina, Odžaci, Prijepolje, Prokuplje, Raška, Svilajnac, Svrljig, Surdulica, Sjenica, Sokobanja, Temerin, Titel, Trgovište i Čoka.

Grupi nerazvijenih opština pripada 16 sa ovog spiska.

Redakcija info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *