VUČIĆ PRED PREPUNOM ARENOM

Srpska napredna stranka nastavila je kampanju za predsedničke izbore.U Kombank areni se održala velika konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića. Konvenciji predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića prisustvovao je veći broj ministara, kao i najviših funkcioneri SNS, SPS i drugih članica vladajuće koalicije. Prisutne su i brojne poznate ličnosti koje su podržale Vučićevu kandidaturu.

“Obavezujem se svakom građaninu Srbije, čoveku, ženi, detetu da nikada svoju dužnost, dužnost koja nosi ime ove države i naroda, neću shvatiti olako, da neću nikada biti veći od nje, da zemlji nikada neću ništa da uzmem, da ću biti spreman sve da joj pružim i dam” poručio je danas predsednički kandidat Aleksandar Vučić na predizbornom mitingu u Beogradu.

“Želim da budem predsednik svima, bez želje da delim ljude, namere da sudim, sa puno svesću o sopstvenoj pokornosti. Srbija je naša osnovna vrednost, vera i tačka oslonca  rekao je Vučić u prepunoj Kombank areni.

Dodao je da, ako nekome do danas nije bilo jasno zašto “trči ovu trku”, sada može da dobije odgovor bez ikakve sumnje – da time postaje deo velike istorije i ogromne časti.

Vaše ruke su moje ruke, vaši glasovi su moj glas, vaša snaga je moja snaga. Samo uz vas mogu da postojim, samo uz vas mogu da radim i služim, i pred svima ostalima i celim svetom mogu, moram i hoću da stojim uspravno, jer znam ko je iza mene, i znam šta je iza mene”poručio je Vučić.On je dodao da vidi dobro srpski narod, da nema nikakvu sumnju u njegovu veličinu.

Neće više biti pitanja bez odgovora i puteva bez cilja, lutanja…Srbija unazad više ne ide. Ide napred, ide brže, ide bolje, i ići će jače” – naglasio je Vučić.

Podsetivši da je danas 24. mart, i da je to težak dan za Srbiju i njene građane, Vučić je rekao da se više nikada neće ponoviti takvo vreme, jer Srbija više neće biti sama i bespomoćna i suze neće više biti jedini odgovor.

Nema više nesreća i poraza, naše vreme je došlo da pobedimo, ustanemo, radimo, da ne mrzimo, ali i da se ne plašimo” – rekao je Vučić.

On je naveo da kad kaže Srbija ne misli na naciju ratnika, već radnika, vrednih i običnih ljudi, oslobođenih zla i mržnje, zemlju onih koji se bore za budućnost, grade fabrike i puteve, koji žele da osvoje svet vrlinama i radom, a ne oružjem, koji su spremni da oproste i idu napred.

Srbija se ne plaši nikoga, Srbija je stala na noge, drži se čvrsto i jako i biće sve jača. Ne bežimo od naših interesa, ne krijemo ih, ne lažemo nikoga, ne stitimo se, držimo reč, znamo šta hoćemo i šta možemo da damo” – rekao je Vučić.

On je, međutim, istakao da niko od Srbije ne treba da traži da prizna oteto, da ćuti kad vidi nepravdu, da pređe preko bilo kog pokušaja revidiranja istorije, kako bi Srbija ponovo bila centar nečijih pomahnitalih ambicija.

“Kada kažem da više neće biti napada na Srbe, da se više nikad neće ponoviti Bljesak i Oluja, to i mislim. Kad kažem da nećemo priznati nezavisnost Kosova, to mislim ozbiljno, ali kažem i da smo spremni da raztgovaramo i sa Albancima i sa svima, jer su nam mir i stabilnost najvažniji rekao je Vučić.

Kako je rekao, ono što ga je uplašilo je to što kandidati bivšeg režima pozivaju na nasilje, na razne scenarije, pucnjavu….ali je i poručio da normalna, pristojna Srbija želi mir, stabilnost, investicije.

Nećemo vam dozvoliti da nam sruštite zemlju, da srušite ono što smo stvarali u prethodne tri godine, nećemo vam dati da nam otmete budućnost”poručio je.

Treba da znamo, kaže, da se samo radom može uspeti, a ne onako kako oni obećavaju da će nešto da padne sa neba.

Ne dam da nas vrate u vreme pljačkaških privatizacija, da nam uzmu i crno ispod nokata samo da bi bili bogatiji. Nikad ni jedan dinar nisam uzeo od građana, i bio sam najponosniji predsednik vlade ali to ne bih uspeo da nisam imao ovakvog predsednika Republike i vas, divne, najbolje ljude Srbije” – istakao je.

Građanima je obećao da će živeti bolje, da će imati veće plate i penzije, jer su ih zaslužili svojom trpeljivošću, strpljenjem, radom i energijom.

Za 48 sati srešće se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, gde će, kaže, zastupati interese Srbije i boriti se za što bolje odnose sa Rusijom.

Građani znaju ko će da poturi svoja leđa i štiti svoju zemlju i da se bori kad izleda da je nemoguće da se za Srbiju izbori” – rekao je Vučić.

Obećao je da će da se bori do poslednjeg daha protiv onih koji bi Srbiju da vrate u prošlost, onih koji će da sprovedu nasilje i “makedonski scenario”, te da će svom snagom da očuva mir i stabilnost.

To je moj zavet za Srbiju” –  zaključio je Vučić.

Redakcija info24.rs

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *