header ad banner

VUČIĆ NA OTVARANJU NOVOG POGONA FABRIKE “HUTCHINSON” U RUMI

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju novog pogona fabrike “Hutchinson” u Rumi. Premijera su ispred fabrike, inače, dočekali građani, a on je, u kratkom obraćanju najavio nova ulaganja u toj opštini.

Vučić je podsetio da je pre godinu dana, na otvaranju fabrike, rekao da se nada da će se broj od 200 zaposlenih povećati, da ih sada ima 447, a očekuje da će do kraja 2018. da ih bude 1.000.

“Imaćemo još više ulaganja u Rumu. To je važno za ljude koji ovde žive, da mogu da žive od svog rada. Važno je i za opštinu, da može da ulaže u vodovod i kanalizaciju, da se konačno približimo mnogo razvijenijim zemljama” – rekao je Vučić.

On je naglasio da su podrška i poverenje građana ključni i da bez toga ne bi bilo pola fabrika u Sremu.

“Vaša snaga, vaša odlučnost, poverenje i vera u drugačiju budućnost je bila odlučujuća za sve nas i danas, kada vode najprljaviju kampanju protiv nas, kažem veliko hvala” – rekao je Vučić.

Vučić je dodao da oni koji vode prljavu kampanju takvom kampanjom govore o sebi, dok o vlasti govore nove fabrike, putevi i sve što radimo i što vodi Srbiju napred.

Svečanom otvaranju novog pogona, pored premijera, prisustvuju i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar privrede Goran Knežević, direktor fabrike Olivije Šato i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Fabrika Hačinson otvorena je 2016, prostire se na 6.000 kvadratnih metara.Kako je ranije najavilo rukovodstvo opštine Ruma, do kraja 2017. posao u francuskoj kompaniji trebalo bi da dobije još 400 ljudi, a predstavnici kompanije istakli su da će gumena creva biti namenjena kako za Srbiju, tako i za izvoz u Italiju i Nemačku.

Radnici su za posao u Hačinsonu obučavani u Poljskoj, a opština Ruma je toj kompaniji u julu 2015. ustupila 7,8 hektara zemljišta na kojem je izgrađen sadašnji proizvodni pogon.

Investicije Hačinsona u Rumi trebalo bi da dostignu oko 7,3 miliona evra, a Vlada Srbije se obavezala da će finansirati izgradnju prečistača za tu kompaniju, čija je predračunska vrednost oko 900 hiljada evra.Hačinson snabdeva automobilske gigante poput Mercedesa, Fijata, Suzukija i Renoa.

Redakcija info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *