DAČIĆ SE SASTAO SA NOVIM AMBASADORIMA KRALJEVINE JORDAN I ISLANDA

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novog ambasadora Кraljevine Jordan Favaza Al-Eitana koji je predao akreditivna pisma predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću i time zvanično stupio na dužnost ambasadora Jordana u Srbiji, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Atini.

Ministar Dačić je, uz želje za uspešan predstojeći mandat ambasadora Al-Eitana u Srbiji, ocenio da ukupni odnosi Srbije i Jordana mogu u svim segmentima da budu još bolji i izrazio spremnost Srbije da u tom cilju unapređuje politički dijalog, ekonomske odnose i ugovornu regulativu sa Jordanom.

Ambasador Favaz Al-Eitan je, izražavajući punu saglasnost sa ovom ocenom, izrazio očekivanje da će ministar Dačić prihvatiti poziv za učešće na Biznis forumu koji se održava u maju 2017. godine u Jordanu.

Novi jordanski ambasador je informisao šefa srpske diplomatije o težini izazova s kojim se Jordan suočava, bez dovoljne podrške međunarodne zajednice, u prihvatu izbeglica iz Sirije, Palestine, Libije, Iraka i Jemena. Ambasador je naglasio da je pravedno, sveobuhvatno i održivo rešenje palestinskog pitanja po principu dve države i s granicama od pre 4. juna 1967. godine preduslov za rešenje ovog i svih drugih gorućih pitanja Bliskog istoka.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas i sa nerezidentnim ambasadorom Republike Island sa sedištem u Berlinu Martinom Ejolfsonom, koji je doputovao u Beograd kako bi predao akreditivna pisma predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću.

Tokom razgovora, obostrano je izražena želja za unapređenjem bilateralnih odnosa, putem razmene poseta, konsultacija ministarstava spoljnih poslova i jačanjem privredne saradnje, pre svega u oblasti turizma.

Redakcija info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *