Unapređenje saradnje sa Кazahstanom

Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se sa zamenikom ministra odbrambene i aerokosmičke industrije Republike Кazahstan Armanom Ramazanovim kako bi razmotrili mogućnosti saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane, sa naglaskom na vojno-ekonomskoj i vojno-tehničkoj saradnji.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za unapređenje odbrambene saradnje koja bi se mogla usmeriti na: vazduhoplovnu tehniku, motorna vozila i komponente, municiju i eksplozive, optoelektroniku i remont i modernizaciju naoružanja i vojne opreme poreklom iz bivšeg SSSR.

Tokom sastanka bilo je reči i o mogućnostima za proizvodnju robe dvostruke namene, za odbranu i civilnu industriju, ali da bi se saradnja u oblasti odbrane institucionalizovala, ministar Đorđević je naglasio potrebu potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane.
Đorđević je obavestio Ramazanova da će pripadnici Vojske Srbije učestvovati kao posmatrači u vežbi “www“, čija je realizacija planirana u Кazahstanu u septembru, kao i da će uzeti učešće u vežbi koja se sprovodi radi suprotstavljanja krijumčarenju narkotika i ljudi, a koja je prvenstveno u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Đorđević je, takođe, zahvalio Ramazanovu što Кazahstan podržava naše legitimne napore za odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Redakcija info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *