Ministar Đorđević na godišnjoj analizi rada VMA

Ministar odbrane Zoran Đorđević prisustvovao je redovnoj godišnjoj analizi funkcionalne sposobnosti Vojnomedicinske akademije za 2016. godinu.

Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik profesor dr Miroslav Vukosavljević izrazio je očekivanje da će 2017. godina biti godina stabilizacije, obnove i reforme VMA u kojoj će se mnogo lakše rešavati nagomilani problemi u svakodnevnom radu. Kao najveće probleme izdvojio je snabdevanje lekovima i sanitetskim materijalom, kadrovsku nepopunjenost, najviše medicinskim sestrama i tehničarima, kao i neophodnost infrastrukturne obnove i tehnološkog opremanja. Istovremeno, zahvalio je zameniku načelnika VMA pukovniku profesoru dr Draganu Dinčiću koji je sa timom saradnika u prošloj godini obezbedio nesmetano funkcionisanje institucije.U planovima za 2017. godinu pukovnik Vukosavljević je najavio da su već ostvarene dobre vesti u vidu dodatnih sredstava za nabavku lekova i sanitetskog materijala koje je obezbedilo Ministarstvo odbrane, kao i dodatna sredstva za obnovu i infrastrukturu. Izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje sa kojim je već potpisan sporazum za ovu godinu, a preko koga VMA, kroz tzv. okvirne sporazume, obezbeđuje stabilan proces sanitetskog snabdevanja.

Pored ministra odbrane, godišnjoj analizi VMA prisustvovali su i pomoćnica ministra odbrane za budžet i finansije Radmila Jagodić, načelnik kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Radović, zamenik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr Uglješa Jovičić, načelnik Uprave za logistiku (J-4) brigadni general Željko Ninković, direktor Fonda SOVO Dragiša Dabetić, i drugi predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Redakcija info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *