PREMIJER VUČIĆ SVEČANO DOČEKAO KANCELARA KERNA

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao kancelara Austrije Kristijana Kerna, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Vučić je Kerna dočekao ispred Palate Srbije, gde će biti održan i sastanak dvojice zvaničnika. Posle sastanka, premijer Vučić i kancelar Kern obratiće se novinarima.Austrijski kancelar doputovao je sinoć u Beograd i premijer Vučić priredio je neformalnu veceru za gosta iz Austrije.

Razgovarali su o odnosima dve zemlje, migrantskoj krizi i situaciji u regionu.

Kern želi, kako je najavio uoči posete, da produbi dobre odnose izmedu Austrije i Srbije, te da u Beogradu razgovara o jacanju ekonomske saradnje, nastavku saradnje u suzbijanju ilegalne migracije i približavanju Srbije EU.

“Dolazim u Srbiju uveren da je reč o stabilnoj zemlji i da postoje značajne mogućnosti da unapredimo odnose na temelju zadivljujućih reformi koje je sprovela srpska vlada” – poručio je Kern uoči zvanične posete Beogradu.

Kern navodi da sa premijerom Vučićem, za kojeg kaže da je trezveni, dosledan političar kojem su u interesu pozitivan razvoj i mir u regionu, ima puno stvari o kojima će razgovarati, a koje povezuju dve zemlje – pre svega, reč je o ekonomskim odnosima.Kern će tokom dana imati zvanične razgovore i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Planirano je i da se sastane i sa predstavnicima austrijskih preduzeća koja posluju u Srbiji.

Gosta su osim premijera dočekali Jadranka Joksimović i Nebojša Stefanović.

Redakcija info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *