AMSS – zbog mokrih kolovoza smanjena vidljivost

Mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi, u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje, upozorio je Auto-moto savez Srbije, nakon što su meteorolozi najavili za danas osetni pad temperature, kao i padavine u vidu snega i kiše.

Iz tog razloga, AMS savetuje vozačima da drže veće odstojanje od vozila ispred svog i ne ulaze u rizična preticanja.

Kako se navodi u saopštenju AMS-a, magla ovog jutra smanjuje vidljivost i otežava vožnju na području Crnog Vrha, Sjenice i Požege.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su trenutno prohodni, a upotreba zimske opreme je obavezna.

Usled čestih temperaturnih razlika u prethodnim danima, česte su pojave odrona zemlje i kamena, te se upozorava na oprez na putevima duž stenskih useka i klisura.

Veći oprez se svakako savetuje i na putevima na kojima zbog radova dolazi do izmene u režimu odvijanja saobraćaja.

Kada je reč o najavama i najaktuelnijim izmenama u saobraćaju, AMS navodi da je na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save, u toku obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na izradi rasponske kontrukcije između stubova.

Radovi će se izvoditi svakog dana do 15. marta, ukoliko vremenski uslovi dozvole, a alternativi pravac je “Novi Obrenovački put”, odnosno državni put I B reda broj 26.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima u Srbiji, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Redakcija info24.rs