Vučić u Belorusiji

Srbija i Belorusija su prijateljske zemlje, saglasili su se premijeri Srbije i Belorusije, Aleksandar Vučić i Andrej Kobjakov na sastanku u Minsku, navodeći da treba poboljšati ekonomsku saradnju dve zemlje.

Vučić, koji boravi u poseti Belorusiji, rekao je da se nada da će imati priliku za razvijanje ekonomskih odnosa.

Vučić je izjavio da je Belorusija prijateljska zemlja. Naše dobre političke veze će promovisati i međusobnu trgovinsku razmenu. To je naš cilj.

Premijer Belorusije Kobjakov rekao je da je Srbija važan partner za Belorusiju, zbog čega se nada da će biti nastavljen razvoj ekonomske saradnje.

Srbija je naša bratska zemlja, jedna od vodećih trgovinskih partnera u regionu. Nadamo se da će trenutna poseta Vučića pojačati razvoj trgovinskih i ekonomskih odnosa.

Kobjakov je izrazio uverenje da će Srbija i Belorusija nastaviti da razvijaju prijateljstvo i saradnju.

Belorusija je spremna da raspravlja o svim bilateralnim pitanjima.

Premijer Belorusije Andrej Kobjakov priredio je danas svečani doček ispred Doma Vlade Belorusije premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, a potom je usledio sastanak delegacija i premijera dve zemlje. Dvojica premijera će prisustvovati i ceremoniji potpisivanja više međudržavnih sporazuma.

Vučić koji je sinoć doputovao u Minsk imaće i odvojen susret sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i drugim zvaničnicima te zemlje.

Srpski premijer sastaće se i sa predsednikom Saveta Republike Nacionalne Skupštine Republike Belorusije Mihailom Mjasnikovičem i predsednikom Predstavničkog Doma Nacionalne Skupštine Republike Belorusije Vladimirom Andrejčenkom.

Tokom boravka u Minsku, Vučić će obići “Minsku fabriku automobila”, gde će posetiti izložbu fabrike traktora i građevinske tehnike.

U okviru zvanične posete Belorusiji predviđeno je da premijer Srbije položi venac na Spomenik Pobede u Minsku, a planiran je i obilazak Hrama Svih Svetih i Beloruskog državnog muzeja istorije Velikog otadžbinskog rata.