SKANDAL! Lekar u Kruševcu pokazao srednji prst pacijentima

Tijana Miladinović iz Kukljina tvrdi da joj je doktor Perica Marković tražio novac kako bi bolesnu baku primio na bolničko lečenje, a potom je njoj i njenom ocu pokazao srednji prst!

Otac i ja brinemo o Negosavi Rakić, bliznakinji moje bake, koja je bez dece i ima skoro 80 godina. Od 9. januara njeno zdravstveno stanje je počelo da se pogoršava, pa smo je nekoliko puta vodili kod lekara, ali terapija koju je dobila nije dala rezultat – počinje svoju priču Tijana.

U nedelju, 22. januara, baki Negosavi je ponovo pozlilo. Teško je disala, gušila se, pa su je Tijana i njen otac Zoran Andrejić odveli kod lekara. Dežurni lekar u dijagnostičkom centru je pregledao baku i dao joj uput za grudno odeljenje, gde je ranije lečena.

U ordinaciji i hodniku nije bilo nikoga. Čekali smo skoro pola sata, a onda je baka počela da se guši. Odnekud se pojavi doktor Marković i onako površno je pregledao. Proverio joj je puls i počeo da kuca izveštaj. Kada sam ga pitala da li će je ostaviti u bolnici, on mi je prstima pokazao kao kada se traži novac. Pitala sam ga: „Kako vas nije sramota?“, a on je mom ocu, koji je u međuvremenu ušao u ordinaciju, i meni pokazao srednji prst i bezobrazno kazao: „Evo ti ku*ac! Vodićeš je kući! – nastavlja priču Tijana.

Od tog momenta, u ordinaciji i hodniku je nastao pravi haos. Uvrede i psovke su pljuštale na sve strane, a skoro u isto vreme i Tijana i doktor Marković su pozvali policiju, tako da je posle nekoliko minuta na odeljenje stigla interventna jedinica.

Kada smo krenuli ka autu, doktor je izvadio mobilni rekavši: „Hoću da te snimim u koji auto ćeš da uđeš“, pa smo nastavili raspravu.

Policajci iz interventne jedinice su bili korektni. Samo su nam rekli: „Vodite baku, vidite da će da vam umre“. Odveli smo je u Urgentni centar, gde su joj ukazali pomoć. I dalje je u lošem stanju. Lekari iz kućne nege je obilaze, daju joj infuziju. Svi lekari sa kojima smo imali kontakt poslednjih dana bili su ljubazni i profesionalni, osim doktora Markovića. Zato je moj otac u ponedeljak protiv njega podneo prijavu Opštoj bolnici, a verovatno ćemo ga prijaviti i tužilaštvu – dodaje Tijana Miladinović.