VOŽDOVAC-RUŠE DECI OGRADU ŠKOLE!!!

U dvorištu OŠ Filip Filipović u Bulevaru oslobođenja 317 na Voždovcu 5.novembra pojavili su se bageri kako bi srušili i pomerili ogradu.

255x160_8038-press

Kako Info24 saznaje, na teren je dva puta izlazila policijska patrola, kao i građevinski inspektor.

Direktor Osnovne škole Filip Filipović na Voždovcu ističe da škola ima dokumentaciju po kojoj joj pripada ova parcela i da ne postoje papiri dozvoljavaju rušenje ograde.

img_1333t

“Sporna površina pripada školi i mi imamo za to svu dokumentaciju. Druga strana ima dozvolu za izgradnju ograde, ali ne i za rušenje, izjavio je Dušan Kićović direktor Osnovne škole Filip Filipović na Voždovcu.

S druge strane Jovana Joksimović, advokat i član porodice pokazala je papire i svu potrebnu dokumentaciju da je zemljište do 1958. pripadalo pojedinačnim vlasnicima i da je onda to zemljište država oduzela i na tom mestu sagradila školu.

Prema njenim rečima kada su pojedinačne parcele vraćene vlasnicima ostala je samo sporna ograda oko koje vodio spor 12 godina.

– Sud i sve nadležne službe su utvrdile da taj sporni deo pripada porodici, tvrdi za Info24 advokatica Joksimović.

img_1316t

“Filip je škola u svemu jaka,radost i znanje za svakog đaka”,slogan je ove škole koja se pored borbe za uspeh na raznim takmičenjima bori i sa bagerima.

U razgovoru sa roditeljima đaka ove škole saznajemo da je “Filip Filipović” u programu UNICEF-a “Škola bez nasilja”, učenici su veoma uspešni u svim oblastima znanja, a rukovodstvo, na čelu sa direktorom Dušanom Kićovićem, pruža punu podršku deci,organizuje razne radionice i edukativne programe za decu.Roditelji imaju sve reči hvale za školu,nastavnike i rukovodstvo i apeluju na nadležne službe i porodicu Joksimović da ne ruše ovu školu i da da ostave učenike na miru da nižu dalje svoje uspehe, a ne da slušaju rad bagera i drugih građevinskih masina.

Redakcija Info24.rs