Do aprila potpuno novi izgled okruženja Avalskog tornja!

Događaju su prisustvovali i gradski sekretar za privredu Milinko Veličković, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, kao i direktor JP “Emisiona tehnika i veze” Branko Gogić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišli su danas Avalski toranj, u čijem podnožju je otvoreno veliko dečje igralište, kao i prostor u kojem će Turistička organizacija Srbije ponuditi obeležja i znamenitosti iz cele Srbije.

sinisa-mali-3-620x350

– Avalski toranj jeste simbol Beograda, ali po mom mišljenju i jedan potpuno neiskorišćen turistički potencijal za razvoj našeg grada. Simbol koji na žalost, i kada dođete do njega i obiđete ga, nemate gde ni da popijete sok ili kupite suvenir i zato želimo da neke stvari promenimo. Izmenićemo okruženje oko tornja kao što menjamo i mnoge druge stvari u našem gradu – rekao je Mali.

On je naglasio da je dečje igralište upravo završeno, a da će do početka sledeće sezone turističke sezone biti novih teretana na otvorenom, multifunkcionalnih terena za košarku, rukomet i fudbal, odnosno sve što može da privuče turiste u Beograd.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je izrazio nadu da će Avalski toranj u budućnosti biti jedna od najznačajnijih turističkih destinacija, kako Beograda tako i Srbije.

sinisa-mali-2

U prvih 10 meseci ove godine je već prodato oko 137.000 ulaznica, što je više nego za celu prošlu godinu i sasvim smo sigurni da će tekuća godina biti rekordna. Do sada ovde niste mogli da razmenite novac ili kupite suvenir. Turisti uglavnom dođu, popnu se na toranj, a potom nastave dalje. Naš cilj je da obogatimo turističku ponudu i zato sve ovo radimo. Ovde će biti jedna velika galerija, sportski tereni, dečje igralište, kao i drugi sadržaji koji su uplanu, a sve ovo treba da bude u funkciji od aprila. Sve radimo u saradnji sa Gradom Beogradom, a naš cilj je da ovde godišnje dođe 200.000 ljudi – rekao je Ljajić.

Redakcija Info24.rs