Vučić stigao ŠLEPEROM, dočekalo ga više od 10.000 građana

Više od 10.000 ljudi se danas našlo na Takovskoj petlji, gde će premijer Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar ekonomije Azerbejdžana Sahin Mustafajev prisustvovati svečanom otvaranju deonice Koridora 11 Ljig-Preljina, duge 40,359 kilometara.

Okupljeni su dočekali premijera Aleksandra Vučića, koji je, kako je i najavio, sa direktorom “Koridora Srbije” stigao šleperom na otvaranje, kako bi pokazao da je njime zaista moguće proći kroz tunele. Bine, kada se na nju popeo Vučić, okružilo desetak pripadnika obezbeđenja, javlja reporter INFO24.

unnamed-1

Kako saznajemo, ova deonica će još danas oko 16 sati biti otvorena za sve vozače, a prema ranijoj najavi premijera Aleksandra Vučića, do Nove godine se na ovoj deonici neće plaćati putarina.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je Vlada ispunila višedecenijske želje svih građana Ljiga, Gornjeg Milanovca i Čačka.

– Ne treba pričati koliki značaj ova deonica ima za Čačak i ceo Moravički okrug, za privredu i poljopivredu. Ovo je dobro i za građane jer je Ibarska magistrala bila crna tačka cele Srbije – rekao je Todorović.

Inače, skup prati veoma jako obezbeđenje, tako da okupljeni novinari imaju strogo ograđen prostor, što je naljutilo okupljene građane koji su vikali novinarima: “Izađite iz kadra”, jer ne mogu da vide “svoju decu koja igraju kolo ispred bine”. Iz obezbeđenja su im odgovorili da je “takav protokol”.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *