FED kup: Srcem do podviga

Bojana Jovanovski i Garbine Muguruza će na teren izaći danas u 13.00, a potom će snage odmeriti naša najbolje rangirana teniserka Jelena Janković (19. na VTA listi) i Karla Suarez Navaro (osma)

DUEL između Srbije i Španije, u okviru prvog kola Svetske B grupe FED kupa, otvoriće naša Bojana Jovanovski, 87. teniserka na VTA listi i najbolja španska teniserka Garbine Muguruza, trenutno petoplasirana svetska igračica. To je odlučeno žrebom koji je juče, uz prigodnu ceremoniju, održan u kraljevačkom hotelu “Turist”.

Jovanovski i Muguruza će na teren u novoj kraljevačkoj hali sportova kraj Ibra izaći danas u 13.00, a potom će snage odmeriti naša najbolje rangirana teniserka Jelena Janković (19. na VTA listi) i Karla Suarez Navaro (osma). U nedelju je na programu najpre derbi meč između Jankovićeve i Muguruze, a sledi duel Jovanovski – Suarez Navaro. U poslednjem, dubl meču predviđeno je da se sastanu naše mlade snage – Ivana Jorović i Nina Stojanović, protiv Lare Arubarene i Lurdes Domingez Lino.

– Protiv Muguruze sam do sada igrala samo jednom i to pre tri-četiri godine i tada sam pobedila. U međuvremenu je ona mnogo napredovala i dospela u sam vrh svetskog tenisa, ali ću učiniti sve da Srbiji donesem prvi poen – poručila je Jovanovski.

Naša najbolja teniserka Jelena Janković prisetila se svog poslednjeg meča protiv današnje rivalke Suarez Navaro, kada je 2013. slavila 6:0, 6:0.

– To ništa ne znači, svesna sam da me očekuju teški mečevi. Pred nama je veoma težak zadatak, ali ćemo igrati srcem i pokušati da napravimo podvig – naglasila je Jankovićeva, koja bi u samo dva dana mogla da odigra čak tri meča. – Što se mora, nije teško! Kada igram za Srbiju uvek dajem i više od svog maksimuma. Da tako igram i na turnirima, verujem da bih imala mnogo bolje rezultate. Španija je možda i najjača svetska reprezentacija u ovom trenutku, ali šta god je potrebno uradiću da svom timu donesem pobedu.

Muguruza je svesna da ulogu favorita mora da opravda i na terenu.

– FED kup je specifično takmičenje i iznenađenja su uvek moguća, naročito kada se igra na gostujućem terenu – rekla je najbolja španska teniserka.

SUBOTA

B. Jovanovski – G. Muguruza 13.00

sledi

J. Janković – K. S. Navaro

NEDELjA

J. Janković – G. Muguruza 13.00

sledi

B. Jovanovski – K. S. Navaro

sledi dubl

I. Jorović/N. Stojanović –

– L. Arubarena/L. D. Lino

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *