15 POZITIVNIH NA KORONU U LOZNICI: U Mačvanskom okrugu zaražena 81 osoba virusom KOVID-19

U Loznici su tri dana zaredom otkrivana po dva nova slučaja pozitivnih osoba na koronavirus, a prema poslednjem, saopštenju Zavoda za javno zdravlje u Šapcu registrovana su još tri nova slučaja.

Sada je ukupno petnaest zaraženih u lozničkom kraju. Prema podacima šabačkog Zavoda juče je uzeto 74 uzoraka od čega je šest pozitivno, po tri u Šapcu i Loznici. Ukupno je u Mačvanskom okrugu na kovid-19 pozitivna 81 osoba, prednjači Šabac sa 56 zaraženih, slede Loznica sa 15, Krupanj pet, Koceljeva tri, Vladimirci i Ljubovija po jedan tako da za sada u okrugu koronavirusu jedino odolevaju opštine Mali Zvornik i Bogatić.

Pod zdravstvenim nadzorom u okrugu se od 14. marta nalazi 1.875 osoba. Iz Gradskog štaba danas je Lozničanima upućen apel da dok čekaju u redovima poštuju propisano rastojanje od najmanje dva metra ispred i u svim objektima kao da i u takvim  situacijama ’’obavezno nose maske, a po mogućstvu i zaštitne rukavice’’.

FOTO: T. ILIĆ

Podsećaju da je epidemija korona virusa u maksimumu i da je od posebnog značaja da se narednih dana ’’svi pridržavamo propisanih mera’’ iako će biti primenjene sve neophodne preventivne mere i dezinfikovani svi prilazi, banke, pošte, bankomati, i druge javne površine na području Loznice.

Inače, u Loznici od ponedeljka traje podela nešto više od 11.000 paketa penzionerima čija su mesečna primanja niža od 25.000 dinara, a u Štabu očekuju da će biti završena nekoliko dana posle Vaskrsa. Pozivni centar koji je Loznica osnovala među prvim gradovima u Srbiji od uvođenja vanrednog stanja do danas je primio skoro 2.770 poziva, a volonteri su na teren izašli gotovo 550 puta da starijima od 65 godina i osobama u samoizolaciji odnesu namirnice, lekove

Mačvanski Info / Kurir / T. Ilić / Foto: T. Ilić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *