Užice: 132. sednica Gradskog veća – Utvrđen treći ovogodišnji rebalans gradskog budžeta

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća utvrđen je treći ovogodišnji rebalans gradskog budžeta prema kome su izvršena usklađivanja aproprijacija u skladu sa dinamikom izvršenja prihoda i rashoda u ovom periodu godine. Istovremeno, prihodovna strana strana je uvećana za 42 miliona dinara, te sada, posle trećeg rebalansa, budžet iznosi 3,217 milijarde dinara.

Pred članovima Veća bio je i izveštaj o izvršenju odluke o budžetu za prvih devet meseci ove godine, kao i utvrđivanje predloga odluka o prosečnim cena kvadratnog metara nepokretnosti kod određivanja poreza na imovinu za narednu godinu, o posebnim uslovima za izdavanje informacije o lokaciji i lokacijskih uslova i o utvrđivanju osnovice poreza na imovinu gde se zemljište, koje se koristi isključivo za gajenje biljaka i sadnog materijala razvrstava u poljoprivredno, odnosno šumsko zemljište. Saglasnost je data i na informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti koje se odnose na programe poslovanja gradskih javnih preduzeća za prva tri kvartala 2019. godine i izmene programa poslovanja javnih preduzeća „Užice razvoj“ i „Veliki park“.

Utvrđeni su godišnji izveštaj i plan rada Predškolske ustanove za prošlu i narednu radnu godinu, izmene kadrovskog plana i odluke o gradskim upravama i kadrovska rešenja u sastavima upravnih i nadzornih odbora Centra za usluge socijalne zaštite i Predškolske ustanove, Saveta roditelja grada Užica i Zelenog saveta i školskih odbora užičkih osnovnih i srednjih škola.

Na ovoj sednici donesene su i odluka koja se odnosi na postupak unutrašnjeg uzbunjivanja, kao i naredba koja reguliše plan za postupanje u slučaju velikih snežnih padavina na teritoriji Užica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *