13 Milanovčana dobilo sredstva iz Fonda za bolesno dete OO Crvenog krsta

Fond za bolesno dete koji funkcioniše u okviru Crvenog krsta u Gornjem Milanovcu, prikupio je sredstva za pomoć u lečenju za 13 naših sugrađana.

Milanovački Crveni krst osnovao je Fond za bolesno dete 6. aprila 2005. godine. Fond je namenjen za prikupljanje pomoći bolesnoj deci sa područja naše opštine uzrasta do 18. godina. U proseku, prikupi se oko 1500 evra godišnje. U 2018. godini iz ovog Fonda opredeljeno 190.000 dinara za pomoć u lečenju 19 milanovčana, a od početka ove godine do sada, a isplaćeno je 130.000.

Prema rečima Nebojše Ivovića, sekretara ove Organizacije sredstva se u Fond slivaju kroz razne aktivnosti, a najviše novca prikupi se prilikom organizacije jesenjeg krosa „Trka za srećnije detinjstvo“ u kome učestvuju deca od predškolskog uzrasta pa do završnih razreda srednjih škola.

„Sredstva se prikupljaju i kroz organizovanje humanitarnih koncerata i žurki. Prethodnog vikenda KUD Šumadija organizovao je koncert sa gostima iz Budimpešte i prikupljeno je 30.200 dinara, opredeljenih Fondu za bolesno dete“, kaže Ivović.

Inače, komisija Fonda je zadužena za isplatu i trošenje novca, a čine je jedan doktor i po jedan predstavnik Centra za socijlani rad i Crvenog krsta. Ukoliko u jednoj godini ne bude potrebe za isplatu svih sredstava koja su prikupljena, novac ostaje na računu Fonda kako bi u sledećoj godini bio iskorišćen u ove namene.

Mirjana Milićević / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *