NOVA RADNA MESTA: U „Krušiku“ posao za 500 ljudi!

1

Prosečne plate u vojnoj fabrici su sa 35.000 povećane na 48.000 dinara, a „Krušik“ je u 2015. godini ostvario dobit od oko 200 miliona dinara, što je najbolji poslovni rezultat „Krušika“ u poslednjih tridesetak godina.

Valjevski “Krušik” je prošle godine zaposlio 400 ljudi, dok će u prvom kvartalu ove godine posao dobiti više od 100 ljudi, izjavio je direktor vojne fabrike Mladen Petković.

On kaže da “Krušik” trenutno zapošljava oko 1.600 radnika, a da će do aprila posao dobiti više od 100 ljudi, a otvaranje dodatnih radnih mesta očekuje se i u drugoj polovini ove godine.

Prosečne plate u vojnoj fabrici su sa 35.000 povećane na 48.000 dinara, a “Krušik” je u 2015. godini ostvario dobit od oko 200 miliona dinara, što je najbolji poslovni rezultat “Krušika” u poslednjih tridesetak godina.

Otvaranje novih radnih mesta, u gradu na Kolubari, gde je gorući problem velika nezaposlenost i gde je bez posla skoro 9.000 ljudi, je od velikog značaja. Ne pamti se da je u skorije vreme neko preduzeće koje posluje na teritoriji Valjeva za godinu dana uspelo da zaposli 400 ljudi, izuzimajuću „Gorenje“, koje je pre 10-ak godina otvorilo fabriku u Valjevu i zaposlilo 400 radnika, ali uz državnu subvenciju od 4.000 evra za svako radno mesto.

(S. S.)

1 COMMENT

  1. Имајући у виду неспоранС обзиром на чињеницу да ће предложени Министар одбране бити министар до избора нове Владе после парламентарних избора 24.априла 2016 године, било би добро да то буде неко ко је из области војне индустрије, као окоснице привредног система Србије. добар резултат успешног вођења овог сложеног система уз уредне и солидне плате и редовно измирење обавеза у протеклих неколико година,можда би добро решење било да ту функцију обавља садашњи генерални директор ХК Крушик из Ваљева господин Младен Петковић.
    После избора за то место би свакако био квалификована осаба садашњи државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић.

LEAVE A REPLY