Nigerijska blufank legenda i miljenik srpske publike ponovo svira na Kalemegdanu!

0

„Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro.“

Harizmatični pevač i gitarista poreklom iz Nigerije, Keziah Jones (pravo ime mu je Olufemi Sanyaolu), se ovog leta vraća u Beograd, kao što je i obećao. On će 27. jula nastupiti u letnjem klubu Bitefartcafe, koji se nalazi kod teniskih terena na Kalemegdanu. Ovaj put, Keziah dolazi u pratnji novog sastava i ne očekujemo ništa manje od spaktakla za pamćenje i nova prepričavanja. Svojom neobičnom tehnikom sviranja, pevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr, koji sam naziva „blufunk“. Kezaja kao svoje uzore navodi Felu Kutija, Majls Dejvisa i Džimi Hendriksa.

Kezaja je vodio boemski način života. „Lose all time, love your mind, free your soul!“ su reči njegove pesme „Free Your Soul“, koja opisuje njegov način života i razmišljanja.

Za njega je gitara bila sasvim dovoljna da obiđe ceo svet i predstavi sebe.

 

Kako on ističe –

„Morao sam da nađem izlaz iz svega, i muzika je bila to“

 

Ukoliko još uvek niste isplanirali odmor, sada znate kada morate biti u Beogradu. Ako jeste, pomerite ga, jer je ovo svirka koja se ne propušta.

Prisustvo Kezajinom koncertu je imperativ za muzičare i ljubitelje muzike i kao što su neki već komentarisali, lektira za ovo leto.

Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima eventim i ddtickets, kao i online.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Rp9mRlW7Tgo

 

 

Sve informacije u vezi sa koncertom:

marijana@bitefartcafe.com 063594294

tijana@bitefartcafe.com 063377894

nada@bitefartcafe.com

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY