NESVAKIDAŠNJI INCIDENT U VRANJU: PAUK ODNEO KOLA HITNE POMOĆI DOK SU DOKTORI SPAŠAVALI PACIJENTU ŽIVOT!

0

Još uvek se ne stišavaju strasti nakon što je obelodanjeno da je ambulantno vozilo uklonjeno zbog nepropisnog parkiranja, dok je medicinsko osoblje bilo u hitnoj intervenciji.

Incident se dogodio tokom proteklog vikenda u centru grada, u slepoj ulici u Vranju, koja od ulice 29. novembra vodi ka garažama bloka Pošta – banka.

Dok je osoblje privatne ambulante “Medika” ukazivala pomoć pacijentkinji u teškom zdravstvenom stanju, “pauk” vozilo Parking servisa je uklonilo njihovo vozilo, nepropisno parkirano ispred ulaza u zgradu.

Parking servis je priložio dokaze i u svom saopštenju se pozvao na poštovanje zakona i propisa, navodeći da je u ovom slučaju postupano po nalogu saobraćajne policije.

Da na uklanjanje sanitetskih vozila ova gradska služba ima pravo, OK Radiju je potvrdila i Policijska uprava (PU) u Vranju.

– Na osnovu člana 54. Pravilnika o načinu vršenja kontrole i neposrednog regulisanja saobraćaja na putevima, policijski službenik koji u kontroli saobraćaja zatekne nepropisno zaustavljeno ili parkirano vozilo, koje se neposredno koristi za prevoz opasnih materija, oružja, novca, hartija od vrednosti, plemenitih metala i drugih dragocenosti, kulturnih dobara, kao i vozila hitne medicinske pomoći, vatrogasnih i drugih spasilačkih službi, dopustiće da vozilo ostane na tom mestu, a po potrebi će, u cilju normalnog odvijanja saobraćaja, izvršiti neposredno regulisanje saobraćaja.

– Dopuštanje vozilu da ostane na tom mestu, odnosno neposredno regulisanje saobraćaja, traje za vreme dok traje aktivnost iz prethodnog stava ovog člana, kojom se zadovoljavaju javne potrebe, a najduže 15 minuta, pri čemu vozač za to vreme ne sme da napušta vozilo – stoji u saopštenju PU Vranje.

Vlasnica ambulante “Medika” Olivera Đorđević ne spori da zakon mora da se poštuje, ali ističe i da humanost ne bi trebalo da bude žrtva propisa.

– Zalažem se za poštovanje zakona i nije sporno što sam za “ozbiljan prekršaj” kažnjena. Međutim, u trenutku dok su mi nadležne službe paukom odnosile službeni automobil, spašavala sam ljudski život.

– Da li je kazna vredna toga? Za mene nije, jer ljudski život je svetinja. No, najteže je biti čovek. Razmislite o tome, a kad se već pozivate na zakon nemojte biti selektivni.

– I još nešto, zahvalnost porodice pacijentkinje kojoj sam pružala medicinsku pomoć, za mene je najveća nagrada – kaže u svom komentaru čitavog slučaja Olivera Đorđević, vlasnica ambulante “Medis”.

 

Redakcija Info24.rs

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY