„Glas za jednakost“- Siniša Mali : Više od 100 osoba sa invaliditetom, posle obuka, našlo stalno zaposlenje

0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je  na sednici Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom da je 112 ljudi prošlo obuke u organizaciji Grada Beograda i našlo stalno zaposlenje.(Više o tome možete pročitati ovde )

Mali je istakao da Grad Beograd nastavlja sa sprovođenjem odgovorne socijalne politike, posebno prema onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji. On je naglasio da u gradu postoji već 55 semafora sa zvučnim signalom, te da je plan da ih do kraja godine bude još 13.

– Svaka ulica koja se radi ili rekonstruiše imaće zvučne semafore, pa će tako oni biti i u Bulevaru oslobođenja, Ruzveltovoj i na Slaviji. Posebno mi je drago što su udruženja na teritoriji Beograda posvećena i rade sa osobama sa invaliditetom. Njih ima 58, a Grad Beograd finansira njihove aktivnosti sa do sada najviše novca. Time pokazujemo da nam je stalo da se njihov položaj popravi. Imamo jednu aktivnost koja je veoma važna, a to je sport za sve. Opremićemo sve dnevne boravke za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju koje imamo na teritoriji grada kako bi imali mogućnost i da se bave sportom – istakao je Mali.

„Glas za jednakost“

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY