Čović: Vučić 7. i 8. septembra u poseti BiH

0
Aleksandar Vučić (arhivska fotografija) Foto: Tanjug / Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u službenoj poseti BiH, 7. i 8. septembra, najavio je predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović.

„Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na naš poziv, u službenoj poseti BiH 7. i 8. septembra 2017“, objavio je Čović na svom Tviter nalogu.

Predsednik Vučić rekao je ranije da se radi na njegovoj poseti BiH, a na poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH, te da je uvek raspoložen za razgovore u Sarajevu, jer je to, ocenio je, prilika da se reafirmiše politika mira i stabilnosti i dobrih odnosa.

„Za mene je ovo prilika da reafirmišemo politiku mira i stabilnosti, dobrih odnosa, jer čini mi se da je to jedna od stvari koju moramo da uradimo na najbolji mogući način da bismo stablnost i mir mogli da sačuvamo“, rekao je Vučić novinarima tokom vikenda.

Čović je ranije rekao da bi krajem avgusta ili početkom septembra BiH trebalo da posete predsednik Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a da bi se posle moglo razgovarati i o trilateralnom sastanku.

„Svrha ovih susreta je da se BiH, ponovo, na jedan pozitivan način stavi u središte njihovih zanimanja, kao i da se razgovara o svim otvorenim pitanjima od značaja za sve tri zemlje“, rekao je Čović u intervjuu za Večernji list, izdanje za BiH.

On je tada ocenio da poseta Vučića BiH ima posebnu težinu, jer se u prethodnom periodu jako dugo dogovarala i poseta prethodnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Poseta Sarajevu Tomislava Nikolića je više puta bila najavljivana, ali nikada nije realizovana.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY