Vulin: Srbija neće ćutati pred oživljavanjem fašizma

Nema zemlje u Evropskoj uniji u kojoj Tompson može da peva ustaške pesme, ali u Hrvatskoj njegove koncerte finansira vlada. Ako EU ne vidi problem u nekažnjenom ispoljavanju fašizma u njenoj članici Hrvatskoj – Srbija vidi, ocenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Srbi su godišnjicu zločinačke akcije “Oluja” obeležili dostojanstveno, predsednik Aleksandar Vučić je rekao istinu o zločinu, zatražio pravdu i nije vređao nikoga, naveo je Aleksandar Vulin.

“U Hrvatskoj su još jednom 250.000 proteranih Srba proglasili zločincima i platili koncert na kome se skandiralo ‘Ubij, ubij Srbina’. Svaki put kada Tompson uz podršku hrvatske vlade povredi uspomenu na žrtve ustaša i u Drugom svetskom ratu i u građanskom ratu u Hrvatskoj, kada se u Blajburgu položi državni venac na grob streljanih ustaša, kada se nad jasenovačkim kostima pročita tabla na kojoj piše ‘Za dom spremni’, kada se ustaštvo nekažnjeno oživi – umre nada da je zlo poraženo i da je pomirenje iskreno”, rekao je Vulin.

Istakao je da Srbija neće da ćuti pred oživljavanjem fašizma – “nije ćutala ni u Drugom svetskom ratu, neće ćutati ni sada”.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *