Vučić čestitao rudarima: Za veću sigurnost i nagrade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku rudarima povodom obeležavanja Dana rudara ističući da je Srbija ponosna na njih i da je dužnost svih da se rudarima obezbede sigurnost i adekvatna nagrada za njihov težak rad.

“Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom 6. avgusta, Dana rudara Srbije. Veoma poštujem i cenim težak i visokorizičan posao koji obavljate. Vašim trudom i rizikom koji preuzimate činite da srpska privreda svakim danom napreduje. Srbija je zbog toga ponosna na vas. Dužnost svih nas je da vam obezbedimo sigurnost u radu, bolje uslove i adekvatnu nagradu za vaš rad”, naveo je predsednik u čestitki, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

“Želim vam dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu uz rudarski pozdrav Srećno!”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

I ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je svim zaposlenima u rudarskom sektoru Srbije čestitao Dan rudara, navodeći da Vlada čini napore da se investicije kao i zarade u rudarstvu povećaju, a rudari budu bezbedni na svojim radnim mestima.

“Koristim priliku da iskažem najiskrenije poštovanje svim ljudima koji obavljaju jedan od najtežih poslova na svetu”, poručio je Antić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je rudarima na Kosmetu i drugim delovima Srbije.

Istakao je da rudari na Kosovu i Metohiji treba da budu ponosni zbog toga što je rudarstvo, koje je još u srednjem veku bilo osnov ekonomske snage srpske države, i danas jedan od najvažnijih temelja opstanka našeg naroda na tom području, saopšteno je iz Kancelarije.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *